about-us
about-us-quote

„W TO, CO ROBISZ, ANGAŻUJ SIĘ MAKSYMALNIE I RÓB TO JAK NAJLEPIEJ!”

CZY WIESZ, ŻE KFC ROZROSŁO SIĘ JUŻ DO 26 000 RESTAURACJI NA CAŁYM ŚWIECIE?

Jesteśmy w ponad 150 krajach, a każdego dnia odwiedza nas kilkanaście milionów klientów. Aż trudno dziś uwierzyć, że w 1930 roku, gdy Harland Sanders zakładał pierwszą restaurację KFC, miał tylko wyjątkowy przepis na kurczaka i ogromną wiarę, że odniesie sukces. Od początku przyświecała mu również jedna zasada, której był wierny, i której bezwzględnie przestrzegał: „W to, co robisz, angażuj się maksymalnie I rób to jak najlepiej!”


Dziś, mimo że od tamtej pory minęło już wiele lat, nadal ją wyznajemy. Wierzymy, że to właśnie ona stoi za sukcesem KFC i za jej sprawą tak wielu ludzi wybiera dziś nasze restauracje – tu czując się komfortowo, ufając nam i doceniając nasze starania.

NIEZMIENNA JAKOŚĆ OD LAT

OTO NASZA HISTORIA

1890
Henryville, stan Indiana. 9 września 1890 roku na świat przychodzi Harland Sanders. Kilkadziesiąt lat później, Pułkownika Sandersa oraz jego kurczaki znać będzie cały świat.
1939
W 1939 roku pułkownik postanowił udoskonalić swój przepis na pyszne kurczaki. Stworzył więc unikalną mieszankę 11 ziół i przypraw, którą stosujemy do dziś. Tej receptury nie zdradzimy nikomu!

KFC TO LOKALNE PRODUKTY W NAJLEPSZYM WYDANIU

Gdziekolwiek jesteś, możesz być pewien, że jedzenie, które podamy Ci w KFC, będzie zawsze świeże, przygotowane tuż przed podaniem, ręcznie i od podstaw. Bo tylko takie smakuje najlepiej.

MASZ PYTANIA?

TY PYTASZ, MY ODPOWIADAMY

  • 1. Skąd pochodzą kurczaki serwowane w restauracjach KFC?

    Nasze kurczaki pochodzą z polskich, certyfikowanych firm, które zobowiązane są do przestrzegania ścisłych norm dotyczących warunków hodowli i odpowiedniego zaplecza. Właśnie stamtąd, co najmniej dwa razy w tygodniu, wyruszają dostawy, które trafiają do restauracji KFC. Przywiązując ogromną wagę do naszych standardów, dbamy o świeżość i jakość mięsa.

  • 2. Czy wasze kurczaki są genetycznie modyfikowane?

    Nie. Nasze kurczaki pochodzą z najlepszych i certyfikowanych hodowli w Polsce. Nasi dostawcy są zobowiązani do przestrzegania ścisłych norm dotyczących warunków hodowli i odpowiedniego zaplecza.

  • 3. W jakich warunkach przechowywane jest mięso dostarczane do restauracji?

    Mięso przechowywane jest w chłodni w temperaturze od +1 do +4 stopni C. To gwarantuje świeżość i bezpieczeństwo produktu.

KENTUCKY FRIED CHICKEN

NASZE BIURO PRASOWE

Specjalnie dla Ciebie przygotowujemy materiały prasowe. Jeśli potrzebujesz więcej informacji na nasz temat, pobierz przygotowaną przez nas paczkę. Znajdziesz w niej notatkę o marce, materiały graficzne oraz zdjęcia ilustrujące. Jeśli okaże się, że potrzebujesz czegoś więcej, skontaktuj się z nami, na pewno znajdziemy coś odpowiedniego.

KARIERA

PRACUJ W KFC

KONTAKT

MASZ PYTANIA?

ZAMÓW PRZEZ TELEFON+48 22 536 36 36Koszt połączenia zgodny z taryfą operatora.
BEZPIECZEŃSTWOBezpieczne płatności on-line